Söndag 24 januari 2021

Västerbottningen

Så påverkas trafiken av snökaoset

Det råder stora trafikstörningar i länet på grund av de stora mängderna snö. SMHI utfärdade under måndagen en klass 2 varning för Västerbottens kustland med både kraftigt snöfall och drivbildning. Även Västerbottens inland har drabbats av stora snömängder.

Länet · Published jan 12, 2021 at 11:01

Klass 2 varningen för Västerbottens kustland innebär ett kraftigt snöfall på mellan 25-50 centimeter snö och frisk vind som kan leda till drivbildning.

I Västerbottens inland gäller en klass 1 varning, som beskrivs som besvärligt väder, där väntas 10-25 centimeter snö. Länstrafiken uppmanar resenärer att hålla sig uppdaterade via deras trafikinformation.

I Västernorrland gäller för närvarande en klass 3 varning som betecknas som extremt väder.

Den svåra väderleken innebär att många vägar är svårtrafikerade och allmänheten uppmanas hållas sig hemma om möjligt.

Norrtåg meddelade redan under måndagen att samtliga tåg mellan Umeå och Sundsvall ställs in fram till onsdag 13/1 kl. 12.00.

När det gäller busstrafiken så har samtliga avgångar mellan Umeå och Luleå ställts in tills vidare. Även busstrafiken mellan Vännäs och Umeå har ställts in på obestämd tid.

Bussarna mellan Vindeln och Umeå går fortfarande i skrivande stund men har inställda hållplatser i Rödånäs, Rödåsel och Rödåsel Västra. Resenärer hänvisas i stället till hållplatserna Överrrödå Norra och Sundlinska gården.

På linje 135 är det tillfälligt förändrad färdväg eftersom hållplatserna Hössjö, Kvarnbäck och Sågbäcksvägen inte kan trafikeras.

Fler nyheter från Västerbotten

Oskar Norum kör starkt i USA

Bjurholm Skoterföraren Oskar Norum från Bjurholm presterar mycket bra i den professionella amerikanska skotercrosserien som i helgen tävlade i Dubuque i Iowa där Oskar noterades för en andra- respektive sjätteplacering.
Västerbottningen rekommenderar

Brännlands Wärdshus stängt efter vattenskada

Brännland En stor vattenskada på Brännlands Wärdshus gör att ägarna har tvingats stänga värdshuset i flera månader och säga upp personal.

Livstid för mordet i Agnäs

Bjurholm 44-åringen som åtalats för mordet i Agnäs döms av Umeå tingsrätt till livstids fängelse. Han fälls förutom för mord också för misshandel, grovt olaga hot, bedrägeri, skadegörelse och bilstöd.

Trafikverket: "Beklagansvärt"

Hällnäs Renskötarna som var med under helgens olycka i närheten av Hällnäs är kritiska till Trafikverkets hantering av händelsen. Delvis eftersom en ren inte hittades och kunde avlivas först morgonen därpå.
Sport