Torsdag 6 augusti 2020

Västerbottningen

Bodil Resare, vd och ansvarig utgivare för Tidningar i Norr, gläds över stödet till lokal journalistik. Foto: ALLAN FJÄLLSTRÖM/ARKIV

Stöd till lokal journalistik

Mediekoncernen Tidningar i Norr, varav Västerbottningen är en av fyra systertidningar, har beviljats 4,8 miljoner kronor i stöd till lokal journalistik.
Västerbottningen får 1,2 miljoner kronor för att utveckla sin journalistik.

Länet · Published jul 6, 2020 at 06:15

Det är statliga Mediestödsnämnden som har fördelat totalt 120 miljoner kronor i stöd för att starta, bibehålla eller utöka journalistisk bevakning i svagt bevakade områden.

Bland stödmottagarna finns tidningar, gratistidningar, webbtidningar och en nyhetsapp.

Förra året fick Tidningar i Norr nästan 1,3 miljoner kronor av det riktade presstödet. Årets presstöd på totalt 4 808 490 kronor välkomnas av Bodil Resare, vd och ansvarig utgivare för Tidningar i Norr.

– Beskedet om stöd är en lättnad efter ett halvår av sällan skådat slag inom svenskt näringsliv.

Hon fortsätter:

– Coronakrisen har påverkat företagen, och vi i mediebranschen är inte något undantag. Det här ger oss gott hopp inför framtiden.

Årets stöd till Västerbottningen på totalt 1 270 477 kronor ska användas till att antingen bibehålla eller utveckla den journalistiska närvaron i Nordmaling, Bjurholm, Vännäs och Vindeln.

Till Västerbottningens bevakning av Vindeln beviljas 601 805 kronor.

Bodil Resare gläds över stödet till koncernen, och dess lokala journalistik.

– Det här betyder mycket för oss. Men det betyder också mycket för journalistiken i våra utgivningsområden, och det är också betydelsefullt för våra prenumeranter. För dem som bor och verkar här.

Elitserien nästa för 14-åriga Freja

Konståkning Emilia Wissting tävlar redan i Elitserien i konståkning. Nu får hon sällskap av Freja Jonsson. Därmed har Lycksele Konståkning två åkare på högsta nivå.

Försvunna pojken hittad

Umeå Under onsdagskvällen rapporterades en pojke försvunnen vid Yttersjöviken. Sökinsatserna efter pojken var omfattande och vid 19.30 tiden kunde pojken hittas relativt välbehållen.

Författare i Bjurholm efterlyser noveller

Bjurholm Skrivgruppen Skrivlyan i Bjurholm efterlyser bidrag till en novellantologi som har anknytning till orten. "Nu blir den äntligen av", säger författaren Louise Bonta.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport