Söndag 24 januari 2021

Västerbottningen

Bodil Resare, vd och ansvarig utgivare för Tidningar i Norr, gläds över stödet till lokal journalistik. Foto: ALLAN FJÄLLSTRÖM/ARKIV

Stöd till lokal journalistik

Mediekoncernen Tidningar i Norr, varav Västerbottningen är en av fyra systertidningar, har beviljats 4,8 miljoner kronor i stöd till lokal journalistik.
Västerbottningen får 1,2 miljoner kronor för att utveckla sin journalistik.

Länet · Published jul 6, 2020 at 06:15

Det är statliga Mediestödsnämnden som har fördelat totalt 120 miljoner kronor i stöd för att starta, bibehålla eller utöka journalistisk bevakning i svagt bevakade områden.

Bland stödmottagarna finns tidningar, gratistidningar, webbtidningar och en nyhetsapp.

Förra året fick Tidningar i Norr nästan 1,3 miljoner kronor av det riktade presstödet. Årets presstöd på totalt 4 808 490 kronor välkomnas av Bodil Resare, vd och ansvarig utgivare för Tidningar i Norr.

– Beskedet om stöd är en lättnad efter ett halvår av sällan skådat slag inom svenskt näringsliv.

Hon fortsätter:

– Coronakrisen har påverkat företagen, och vi i mediebranschen är inte något undantag. Det här ger oss gott hopp inför framtiden.

Årets stöd till Västerbottningen på totalt 1 270 477 kronor ska användas till att antingen bibehålla eller utveckla den journalistiska närvaron i Nordmaling, Bjurholm, Vännäs och Vindeln.

Till Västerbottningens bevakning av Vindeln beviljas 601 805 kronor.

Bodil Resare gläds över stödet till koncernen, och dess lokala journalistik.

– Det här betyder mycket för oss. Men det betyder också mycket för journalistiken i våra utgivningsområden, och det är också betydelsefullt för våra prenumeranter. För dem som bor och verkar här.

Fler nyheter från Västerbotten
Västerbottningen rekommenderar

Brännlands Wärdshus stängt efter vattenskada

Brännland En stor vattenskada på Brännlands Wärdshus gör att ägarna har tvingats stänga värdshuset i flera månader och säga upp personal.

Oskar Norum kör starkt i USA

Bjurholm Skoterföraren Oskar Norum från Bjurholm presterar mycket bra i den professionella amerikanska skotercrosserien som i helgen tävlade i Dubuque i Iowa där Oskar noterades för en andra- respektive sjätteplacering.

Trafikverket: "Beklagansvärt"

Hällnäs Renskötarna som var med under helgens olycka i närheten av Hällnäs är kritiska till Trafikverkets hantering av händelsen. Delvis eftersom en ren inte hittades och kunde avlivas först morgonen därpå.
Sport