Torsdag 9 april 2020

Västerbottningen

En av vinterns 7-miladeltagare, oavsett distans, kommer att åka hem 50 000 kronor rikare! Foto: ARKIV/GUNNAR ERIKSSON

50 000 kronor i 7-milapotten

50 000 kronor finns i potten när den 50:e upplagan av skidloppet 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors åks denna vinter söndag 16 februari.

ROBERTSFORS · Published jan 18, 2020 at 00:10

Denna gång som sagt med hela 50 000 kronor i potten vilket kommer att lottas ut bland deltagarna oavsett vilken distans man åkt.

– Man får en lott per åkt mil, berättar tävlingsledaren Stefan Bygdeson med en stor dos stolthet och samtidigt hemlighetsfull kring detta Jubileumslotteri:

– Var pengarna kommer från håller vi för oss själva.

Klart är i alla fall att en deltagare åker hem hela 50 000 kronor rikare.

Åker man hela 7-milaloppet får man sju lotter, startar man i Botsmark får man fyra lotter och så vidare…

– Alla deltagare erhåller lotter, även de som åker de kortare distanserna från Åkullsjön och Överklinten. Hur många lotter man får bestäms alltså av antalet mil man åkt.

Att detta ska locka fler åkare till det anrika loppet är självklart målet där lottdragningen kommer att förrättas på söndagseftermiddagen efter att loppet genomförts.

Vindeln ger 700 000 i stöd till småföretagarna

Vindeln Vindelns kommun tillsätter 700 000 kronor som stöd för de lokala småföretagen. Det beslutade kommunstyrelsen under tisdagseftermiddagen.

Kräver åtgärd i Bjurholm

Bjurholm Kommunen arbetar inte tillräckligt mycket med den organisatoriska och sociala arbetsmiljön på ett av Bjurholms äldreboenden. Det menar tre skyddsombud som lämnat en skrivelse till arbetsmiljöverket.

Minskad handel blir prövning för butikerna

Vindeln För flera butiker i Vindeln har ett förändrat köpbeteende inneburit dålig försäljning. "Om affären får lägga ner så tror jag inte att någon annan kommer öppna nytt efteråt", säger Katrin Långström på Skostället i Vindeln.

Vill ha bred förankring bakom förslaget

Vindeln Kommunen kommer inte lämna ut några kalkyler för nedläggningen av byaskolor innan det är klarlagt vilka siffror det är som gäller. Det säger Britt-Louise Eriksson (S) efter att hon fått påtryckningar om att göra materialet offentligt.