Fredag 7 augusti 2020

Västerbottningen

Arrangörer: ”Känns över förväntan”

Konst i kvarn har genomfört en rad ändringar i sitt upplägg för att anpassa sig till den speciella situation som råder i år. Bland annat är systemet med veckovärdar utbytt och i år tillåts alla konstnärer ställa ut under hela perioden i stället för under ett roterande veckoschema.

Vindeln · Published jul 3, 2020 at 11:15

– Vi hade ju planerat ett vanligt Konst i kvarn, med sex eller sju veckor med nya värdar varje vecka. Men sedan kom det här med corona och det blir väldigt begränsade möjligheter att ta emot besökare, berättar Lligo Matson på Konst i kvarn

När vi träffas i kvarnen är det mycket som påminner om tidigare år, men också mycket som ser annorlunda ut. I entrén räknas alla besökarna noggrant och checkas in eller ut för att hålla gränsen om maximalt femtio personer.

Föreningen har också ändrat schema för veckovärdar så att varje konstnär kan bemanna kvarnen en kortare tid och att alla tillåts ställa ut under hela sommaren i stället för att bytas ut varje lördag.

– Vi ändrade konceptet. Nu slipper vi folksamlingar under lördagarna och vi minskar risken för smittspridning, berättar Lligo.

Ändringen innebär att besökarna förhoppningsvis ska spridas ut över alla veckodagarna.

– Ja, vi plattar ut kurvan, säger Lligo och skrattar.

Hur känns det att hålla öppet under de här formerna då?

– Jag tycker det känns över förväntan. Då man ställs inför svårigheter och man löser dem så är det alltid en god utveckling.

– Vi har redan pratat om att vi måste ta med oss det bästa av det här till framtiden, säger arrangören Lligo Matson.

Konst i kvarn har öppet alla dagar mellan 11-14.

Tonvis av bär kvar i skogen

SVERIGE De svenska skogarna producerar mer än 600 000 ton vilda bär årligen, av dessa plockas bara 25 000 ton. Resten ruttnar bort i skogen.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport