Måndag 18 mars 2019

Västerbottningen

Startklart! För första gången någonsin arrangeras en tävling i Burkarcupen i Vindeln och då Buberget kommande vinter. Foto: ARKIV

Burkarfinalen körs i Vindeln

Kommande vinter kommer veteranskoterhappeningen Burkarcupen att avsluta tävlandet i Buberget utanför Vindeln.
– Det är första gången någonsin vi arrangerar en tävling i Burkarcupen, säger Patrik Hedman.

VINDELN · Published okt 19, 2018 at 15:15

Förra veckan kunde vi berätta att det ska köras ett rally i Vindeln kommande vinter och det för första gången sedan 1970-talets inledning och nu är det också klart att Vindeln och då Buberget för första gången kommer att stå värd för en deltävling i tävlingsserien

Burkarcupen för äldre snöskotrar och då handlar det om finalen lördag 30 mars.

– Min son kör och dottern ska också börja, då blir det skönt att inte behöva åka iväg till alla tävlingar. Förra vintern var närmaste tävlingen i Lycksele, säger eldsjälen Patrik Hedman om hur tanken föddes.

– Sen tror jag också att alla tycker att det är skoj att komma till ett nytt ställe och tävla.

Tävlingen kommer att köras uppför Bubergets brantaste slalombacke, men…

– Vi kallar det hillcross, det blir inte bara en raksträcka uppför utan en del kurvor och kanske också något gupp, berättar Patrik vars arrangörsgäng i Vindeln på kvällen också ska stå värd för Burkacupens avslutningsbankett.

Enskilda avlopp utmaning på landsbygden

Länet I Västerbotten finns 33 000 fastigheter med avlopp som inte är anslutna till kommunernas avloppsnät. Med dagens takt skulle det ta 56 år att åtgärda alla dessa. Utmaningen är extra stor på landsbygden.

Flest elavbrott sker i Bjurholm

Bjurholm Elkunderna i Bjurholm drabbades av flest elavbrott i Sverige 2017, enligt statistik från ansvarig myndighet. – Elnät i glesbygd är mera utsatt för väder och vind, säger Jenny Hakeberg, pressansvarig Vattenfall eldistribution.

John är ny reporter i Vindeln

VINDELN John Bakke är Västerbottningens nya medarbetare med Vindelns kommun och de nordvästra delarna av Umeå landsbygd som bevakningsområde.