Måndag 13 juli 2020

Västerbottningen

Startklart! För första gången någonsin arrangeras en tävling i Burkarcupen i Vindeln och då Buberget kommande vinter. Foto: ARKIV

Burkarfinalen körs i Vindeln

Kommande vinter kommer veteranskoterhappeningen Burkarcupen att avsluta tävlandet i Buberget utanför Vindeln.
– Det är första gången någonsin vi arrangerar en tävling i Burkarcupen, säger Patrik Hedman.

VINDELN · Published okt 19, 2018 at 15:15

Förra veckan kunde vi berätta att det ska köras ett rally i Vindeln kommande vinter och det för första gången sedan 1970-talets inledning och nu är det också klart att Vindeln och då Buberget för första gången kommer att stå värd för en deltävling i tävlingsserien

Burkarcupen för äldre snöskotrar och då handlar det om finalen lördag 30 mars.

– Min son kör och dottern ska också börja, då blir det skönt att inte behöva åka iväg till alla tävlingar. Förra vintern var närmaste tävlingen i Lycksele, säger eldsjälen Patrik Hedman om hur tanken föddes.

– Sen tror jag också att alla tycker att det är skoj att komma till ett nytt ställe och tävla.

Tävlingen kommer att köras uppför Bubergets brantaste slalombacke, men…

– Vi kallar det hillcross, det blir inte bara en raksträcka uppför utan en del kurvor och kanske också något gupp, berättar Patrik vars arrangörsgäng i Vindeln på kvällen också ska stå värd för Burkacupens avslutningsbankett.

Ny dom gläder i Stöcke

Stöcke Nu är det glada miner i Stöcke. Inte så konstigt med tanke på det positiva beskedet från mark- och miljödomstolen att den avslår överklagan av detaljplanen för Mötesplats Stöcke.

Dopp i Aborrtjärn

Abbortjärn Med 34 grader i luften, och rejält varm i vattnet också för den delen, testade tioårige Siri Malhed från Stockholm på att hoppa från treans trampolin vid badplatsen i Abbortjärn.