Onsdag 3 mars 2021

Västerbottningen

Renforsskolans elever i årskurs 8-9 får undervisning på distans under denna vecka och nästa. Veckan därpå blir det i stället årskurs 7 som får undervisning på distans. Foto: GENREBILD / PIXABY

Renforsskolan inför distansundervisning

Under onsdagskvällen meddelade Vindelns kommun att årskurs 8 och 9 på Renforsskolan, kommer få sin undervisning på distans från och med idag och fram till fredagen den 26 februari. När eleverna sedan kommer tillbaka till skolan blir det i stället årskurs 7 som får distansundervisning i stället.

Vindeln · Published feb 18, 2021 at 09:50

Vindelns kommun reagerar på ett ökat antal bekräftade fall av covid-19. Införandet av distansstudier görs för att försöka minimera smittspridningen i kommunen. På kommunens hemsida skriver de att de har diskuterat beslutet i förväg med smittskyddsenheten.

Beslutet fattades med kort varsel under onsdagskvällen efter det stod klart att ett antal elever hade smittats på skolan.

Kommunen uppmanar även elever att inte träffas inomhus under distansundervisningen eller på fritiden.

Vindelns kommun skriver att de räknar med att fatta ett nytt beslut om distansundervisningen under vecka 10.

Västerbottningen söker Vindelns skolchef för en kommentar, artikeln uppdateras.

Fler nyheter från Vindeln och Västerbotten

Vindeln går nio miljoner under budget

Vindeln Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige redovisade Vindelns ekonomichef det preliminära budgetresultatet för 2020.

Klart med fejare till Vindeln

Vindeln Nu finns en tillfällig skorstensfejarmästare i Vindeln. Det beskedet levererade kommunalrådet under pågående kommunfullmäktigemöte under måndagen.
Västerbottningen rekommenderar

Johan förberedd för årets Vasalopp

VÄNNÄS Förra vintern åkte han in på en fin-fin 15:e plats i Vasaloppet men det var också senast Johan Lövgren var med i en ”riktig” skidtävling.

Bröder bakom husköp

Vindeln Efter att fastighetsbolaget Franklins meddelat att de sålt ett fyrtiotal lägenheter i Vindeln, Vännäs och Nordmaling står det nu klart att två bröder kliver in som ägare i Vindeln.

Öppnar mottagning i Vindeln

Vindeln Undersköterskan Elin Dahl ville göra någonting nytt med sitt liv och är just klar med sin utbildning som medicinsk fotterapeut. Nu har hon öppnat eget i Vindeln och redan första veckan stod det klart att det funnits ett uppdämt behov.