Måndag 1 juni 2020

Västerbottningen

Kan få stort turistpris

Forsknäckarna i Ekorrsele är Västerbottens kandidat till Stora Tursimpriset, som delas ut i Stockholm den 4 december.
– Bara att vara nominerad är en stor ära, säger delägaren Patrick Edin, Lycksele.

Ekorrsele · Published okt 31, 2019 at 14:15

Forsknäckarna har sin huvudverksamhet kring bland annat forsränning i Ekorrsele, Vindelns kommun. Men företagets säte är Lycksele, där en av de fyra delägarna, Patrisk Edin, bor.

Tillsammans med Robert och Mikael Holmlund samt Johan Eriksson, de övriga tre delägarna, driver han företaget, som förutom forsränning håller på med flera andra saker, till exempel isklättring och teambuilding.

Nu stundar också den årstid då skotersafari finns med på menyn, då utgår man från Hotell Lappland i Lycksele.

– Företagsnamnet blir lite missvisande ibland. Vi är en året-runt-anläggning, säger Patrick Edin, som jobbat för företaget sedan 1995 och är delägare sedan sex år tillbaka.

Nu har man alltså blivit nominerade till Stora Turismpriset, som delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Varje nominerat företag, ett per län, får 10 000 kronor att använda till ”en kunskapsfrämjande insats”. Segraren får 100 000 kronor.

– Det känns helt rätt att lyfta fram Forsknäckarna och nominera dem som Västerbottens kandidat till Stora Turismpriset 2019. De har en ständig vilja att utvecklas både på egen hand och genom samarbeten. De deltar även i Västerbotten Experience, som är ett nätverk av turismföretag som fokuserar på hållbar turism, och de är goda ambassadörer för hållbar naturbaserad turism i Västerbotten, säger Annika Sandström, regionturismchef vid Region Västerbotten i ett pressmeddelande.

Patrick Edin är mycket glad över nomineringen.

– Det är ju jättehäftigt, ingenting jag hade väntat mig. Bara att vara nominerad är en stor ära, säger han.

Segraren avslöjas den 4 december i Stockholm.

Det är ju jättehäftigt, ingenting jag hade väntat mig. Bara att vara nominerad är en stor ära.

7-Mila vill växa

Vindeln/Robertsfors Trots bedrövligt väder körde 600 deltagare långloppsklassikern i våras. Nu görs en satsning på framtiden. "Vi har ju haft målet att komma upp i 1500 deltagare", säger 7-Milas ordförande.