Lördag 28 november 2020

Västerbottningen

Karateklubb som firar två år i Vindeln

Karateklubben Vindeln Chikubukai fyllde nyligen två år. Sedan tränaren Mikael Karlsson startade föreningen har den vuxit snabbt. I början av året fick de sätta tillfälligt stopp för nybörjarintagen för att få plats med alla som tränar.

Vindeln · Published jan 4, 2020 at 11:15

– Jag hade inte trott att föreningen skulle växa så snabbt som den gjort, det finns ju ganska många som är intresserade av kampsport, konstaterar tränaren Mikael Karlsson från Vindeln.

Han har själv tränat karate sedan elva års ålder och tyckte det lät som en bra idé när han fick frågan om han kunde tänka sig hålla i några träningar i Vindeln.

Den lilla skara medlemmar som började träna växte snabbt och klubben fick tidigt utöka antalet träningstillfällen varje vecka för att få plats med alla.

Nu strax innan årsskiftet höll klubben gradering i Vindeln under överseende av mästaren Johan Backteman från Umeå som brukar hjälpa klubben med in expertis.

– Det är lite som att man startar ett hockeylag och får Foppa som gästtränare flera gånger i månaden, säger Mikael Karlsson och skrattar.

Han menar att föreningen fyller en viktig Funktion i Vindeln eftersom det är den enda kampsportsföreningen på orten.

– Jag brukar säga att man tränar inför sig själv framförallt. Man får ett stort kontaktnät och får hälsa, koordination styrka och smidighet, säger Mikael Karlsson som även poängterar att klubben lägger stor vikt vid disciplin och respekt bland sina medlemmar.

Man tränar inför sig själv framförallt.

Fler nyheter från Vindeln och Västerbotten

Kliver av som ansvariga för Tvåälvsleden

Vindeln Naturskyddsföreningen i Vindeln kommer inte längre stå kvar som ansvariga för driften av Tvåälvsleden mellan Vindeln och Granö. Nu söker kommunen en ny aktör.
Västerbottningen rekommenderar

Uppskjutet för Vännäs HC

VÄNNÄS I söndags skulle Vännäs HC ha hemmamatchat mot Kalix men matchen blev uppskjuten då norrbottningarna hade ett flertal förkylda spelare och en bekräftat coronasmittad i lagets närhet.

Bokningsbara butiksmöten i Vindeln

Vindeln En handlare i Vindeln har infört bokningsbara butiksbesök där kunden kan handla ifred utan att riskera att stöta ihop med andra.

Första samiska samrådet

Vindeln Under måndagen samlades tre samiska ledamöter, en representant från kommunstyrelsen plus två tjänstepersoner för att hålla Vindelns första officiella samrådsmöte med den samiska befolkningen.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport