Söndag 26 januari 2020

Västerbottningen

Karateklubb som firar två år i Vindeln

Karateklubben Vindeln Chikubukai fyllde nyligen två år. Sedan tränaren Mikael Karlsson startade föreningen har den vuxit snabbt. I början av året fick de sätta tillfälligt stopp för nybörjarintagen för att få plats med alla som tränar.

Vindeln · Published jan 4, 2020 at 11:15

– Jag hade inte trott att föreningen skulle växa så snabbt som den gjort, det finns ju ganska många som är intresserade av kampsport, konstaterar tränaren Mikael Karlsson från Vindeln.

Han har själv tränat karate sedan elva års ålder och tyckte det lät som en bra idé när han fick frågan om han kunde tänka sig hålla i några träningar i Vindeln.

Den lilla skara medlemmar som började träna växte snabbt och klubben fick tidigt utöka antalet träningstillfällen varje vecka för att få plats med alla.

Nu strax innan årsskiftet höll klubben gradering i Vindeln under överseende av mästaren Johan Backteman från Umeå som brukar hjälpa klubben med in expertis.

– Det är lite som att man startar ett hockeylag och får Foppa som gästtränare flera gånger i månaden, säger Mikael Karlsson och skrattar.

Han menar att föreningen fyller en viktig Funktion i Vindeln eftersom det är den enda kampsportsföreningen på orten.

– Jag brukar säga att man tränar inför sig själv framförallt. Man får ett stort kontaktnät och får hälsa, koordination styrka och smidighet, säger Mikael Karlsson som även poängterar att klubben lägger stor vikt vid disciplin och respekt bland sina medlemmar.

Man tränar inför sig själv framförallt.

Svår film drar ingen publik

Åmsele Svensk film gjorde ett rekorddåligt år 2019. På biografen i Åmsele förklarar man nedgången med att det har saknats publikfriande svenska filmer.

50 000 kronor i 7-milapotten

ROBERTSFORS 50 000 kronor finns i potten när den 50:e upplagan av skidloppet 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors åks denna vinter söndag 16 februari.