Fredag 19 juli 2019

Västerbottningen

Läsare droppade in på öppet hus

Vännäs/Vindeln. Under lördagen höll Västerbottningen öppet hus på lokalredaktionerna i Vännäs och Vindeln. Besökare fick bekanta sig med de nya reportrarna på orterna och kunde delta i tävlingar eller lämna nyhetstips.

Vindeln/Vännäs · Published apr 16, 2019 at 06:15

Prick 11.00, när öppet hus satte igång, kom Sigrid Kjellman in på kontoret i Vännäs. Först tackade hon Västerbottningens Gunnar Eriksson för travtipset, och satte sig sedan ner och med en kopp kaffe och blåbärsbulle. Då passade hon på att berätta vad hon tycker om Västerbottningen.

– Jag gillar att det är en positiv tidning, säger Sigrid Kjellman och fortsätter:

– Lokaljournalistik är jätteviktigt. Jag vill veta vad som händer runt omkring mig.

Sigrid Kjellman har gått in på Västerbottningens webbsajt någon gång, men hon säger att hon föredrar att läsa papperstidningen.

Förutom att fika passar besökarna på att gissa hur många spikar som finns i burken i hopp om att vinna trisslotter. Flera kommer även med nyhetstips.

Senare får vi besök från Harrselefors. Anne och Martin Jakobsson stannar länge och pratar om allt från jakt till fördomar om norrlänningar och om Västerbottningen.

– Det är en väldigt bra tidning, den är så lokal. Jord- och skogbilagan uppskattar jag mest, säger Martin Jakobsson.

– Jag tycker att det är kul när jag känner igen folk i tidningen, tillägger Anne Jakobsson som brukar lusläsa tidningen.

När Västerbottningen kommer på torsdagarna läser alltid Anne tidningen först, och sedan får Martin ta över.

Precis bredvid kontoret i Vännäs bor May Britt Linné Carlqvist och Bo Carlqvist. De passar på att svänga förbi en stund efter en promenad i solen. Paret har prenumererat på Västerbottningen sedan de flyttade hit för ungefär 9 månader sedan.

– Förr hade vi alltid en dagstidning, men nu tycker jag att det räcker med en tidning som kommer en gång i veckan, säger May Britt Linné Carlqvist.

Även Vindelns redaktion fick besök under lördagen. Utöver att gästerna levererade ett antal bra nyhetstips så berättade de även vad de tyckte om tidningen.

– Jag älskar Västerbottningen, sa Marianne Abrahamsson från Hissjö.

– Det enda klagomålet är väl egentligen att den inte kommer ut två eller tre gånger i veckan, tillade hon skrattande.

Hennes man Håkan Abrahamsson efterfrågade skämtsamt mer material från Vindeln.

– Hela tidningen skulle egentligen vara om Vindeln konstaterade han med ett leende.

Som tur var visade han däremot förståelse över att just det önskemålet inte uppfylls.

Vi på redaktionen vill passa på att tacka alla trevliga besökare som tittade förbi under lördagen. Vi hoppas att ni känner er välkomna även i fortsättningen.

Lokaljournalistik är jätteviktigt. Jag vill veta vad som händer runt omkring mig.

Ulrika vill få fler att lära sig hjärt- lungräddning

Vindeln Under veckan höll ABF kurser i hjärt- och lungräddning i Vindeln. Sjuksköterskan Ulrika Lövgren menar att många har kunskaper om HLR, men att de är dåliga på att repetera dem.