Torsdag 28 oktober 2021

Västerbottningen

Rototilts vd: ”Hoppas att det leder till någonting”

En av de företagare som under lång tid efterfrågat fler bostäder i Vindeln är Rototilts vd Anders Jonsson. Han är försiktigt positiv inför kommunens föreslagna kursändring, men menar också att det är väldigt viktigt att planerna går från ord till verklig handling.

Vindeln · Published okt 7, 2021 at 06:10

– Jag tycker att det är ett jättebra initiativ, att man äntligen börjar agera på det här. Det finns ett starkt näringsliv i Vindeln och företagen har haft en fantastisk utveckling under många år. Nu måste kommunen ta rygg på företagen och erbjuda bra boende och tomtmark till de som jobbar här, säger Anders Jonsson, vd på Rototilt.

Företaget har en väldigt hög andel arbetspendlande i sin personalstyrka, över 50 procent, och många av dem skulle gärna bosätta sig i Vindeln, menar Jonsson.

– Här är det inte brist på arbetstillfällen utan det är brist på människor.

Tror du på de planer och förslag som presenteras?

– Jag tycker det är viktigt att det går från ord till handling när man tar såna här initiativ. Det måste bli något konkret. Vi som sitter i företagsledningar kan bara ta beslut utifrån de förutsättningar som blir oss givna. Känner vi att det bara blir tuffare och tuffare att expandera i Vindeln så måste vi fundera på en annan agenda. Men än så länge har vi Vindeln som utgångspunkt, säger Jonsson.

Just Rototilt genomförde nyligen en stor investering på över 150 miljoner kronor, och har inga planer på att lämna kommunen. Men enligt Jonsson är det viktigt att kommunen har samma optimistiska bild som dess industriföretag har.

Han nämner som exempel den senaste befolkningsprognosen från SCB där Vindeln förutspås förlora invånare.

– Men det gäller att tro på tillväxten, kontrar han.

Man har inte gjort det?

– Någonstans känner jag en besvikelse över att kommunen inte vågat agera i de här frågorna, de ligger många år efter. Men det är skönt att det händer nu och jag hoppas att det leder till någonting också.

Vad säger du om åtgärderna så här långt?

– I det här läget tycker jag att det är så bra det kan vara när man startar. Men jag är med i en referensgrupp och deltar gärna i processen, svarar Anders Jonsson.

Fler nyheter från Vindeln och Västerbotten

7-Mila flyttar till mars månad

VINDELN – Vi tidigarelade tävlingen till februari efter 2015 på grund av snöbrist men nu återgår vi till loppets ursprungliga tidpunkt, bekräftar tävlingsledaren Stefan Bygdeson.

Räddar skolan och dubblerar byns befolkning

Vindeln Den jämtländska byn Kaxås har hittat en både unik och innovativ metod för att öka inflyttningen till byn. Nyligen berättade de om metoden för intresserade Vindelnbor.
Västerbottningen rekommenderar

Fullmäktige: Majoriteten lyssnade inte på hyresgäster

Bjurholm Efter en lång debatt beslutade Bjurholms kommunfullmäktige på måndagen att sälja totalt 19 kommunägda lägenheter.

"Hittat en helt annan modell"

Vindeln Just nu arbetar Vindelns kommun för att öka bostadsbyggandet i kommunen och det jämtländska exemplet Kaxås är väldigt intressant menar Vindelns projektledare Caroline Nyström.

I topp på tillgängliga webbplatser

Länet Vindeln, Vännäs och Bjurholms kommun ligger alla på topp fyra när det gäller tillgänglighet i landet. Det visar Funkas nya inkluderingsbarrometer.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport