Söndag 26 maj 2019

Västerbottningen

BILDSPEL: Vindeln derbyvann mot LN 91

Vindelns HF vanns säsongens andra derby i hockeytvåan mot Nordmalingslaget LN 91 med 4–1.

VINDELN · Published nov 29, 2018 at 10:15

Hemma i Vindelns Fritidscentrum blev VHF:s segersiffror 4–1 efter att hemmalagets burväktare Samuel Tjernström agerat som den stora matchhjälten med en mängd riktigt svettiga räddningar:

– Jag hade fantastiskt bra hjälp av alla utespelare i kväll, sa Samuel som tidigare spelat en räcka av säsonger med just kvällens motståndare LN 91. Men det är inte så många spelare kvar där från min tid varför jag inte kan påstå att det är något speciellt att möta LN.

I LN 91-kabyssen var det av förståeliga skäl deppat efter matchen:

– Men det här är inget att snacka om, Vindeln var bättre, ville mer och vann rättvist, analyserade Oskar Hägglund, LN 91:s förlorande coach.

Här kan ni ta del av Mats Ragnarssons bilder från onsdagskvällens prestigeladdade derby och i Västerbottningen nästa torsdag 6 december kan ni mer ingående läsa om det här derbyt men även om Vindelns HF:s verksamhet där klubben från kommande årsskifte tar över driften av ortens is- och bollhall.

– Spännande och roligt för oss, sa Jens Endfors, ordförande i VHF och även huvudansvarig tränare för klubbens seniorlag.

Intervju med Samuel Tjernström:

Film: MATS RAGNARSSON