Fredag 14 december 2018

Västerbottningen

Fredrik Anderholt Helgesson och andra rallyförare kan för första gången på mycket länge tävla i Vindeln kommande vinter. Foto: ARKIV

Vindeln rustar för rally igen

Kommande vinter och då lördag 16 mars planeras det att köra ett rally i Vindeln för första gången på mycket länge.
– Om jag inte är ute och cyklar var det 1972 eller 1974 förra gången, säger Roger Sandström, en av eldsjälarna i Vindelnsektionen tillhörande Vännäs Motorklubb.

VINDELN · Published okt 11, 2018 at 18:15

Det var, som sagt, länge sedan det arrangerades en rallytävling med Vindeln som utgångspunkt.

Om knappa halvåret kan det antingen bli ett ”riktigt” rally eller en racingspecial där man då också kan tävla med andra biltyper från exempelvis folkrace och rallycrossgebiten.

– Vår racingspecial i Åmsele sommartid har slagit väl ut varför vi nu tänkte prova på vintern också. Detta samtidigt som vi fått färre deltagande lag i uthållighetstävlingen som vi kört och därför tycker att vi måste prova något annat, säger Roger.

– Blir det rally har vi förhoppningen om att ha två sträckor, blir det en special kommer vi att ha en sträcka som är blandad i skog och på banan i Flakabäck, säger Roger och skryter över välvilligt inställda markägarna Henry och Ann-Gerd Sandström.

– Positiva markägare är ett måste för att kunna köra biltävlingar, säger Roger och berättar också att man kommer att jobba för att tävlingen verkligen ska synas på samhället lördag 16 mars.

LN 91 klart för spel i Alltvåan

NORDMALING Trots att en match återstår i höstserien Hockeytvåan Norra B så har LN 91 redan kvitterat ut en biljett för spel i Alltvåan in på 2019. – Skönt och roligt att vi nått...

Trafikverket gör omtag om järnvägen i Sävar

Sävar Trafikverkets beslut om Norrbotniabanans dragning förbi Sävar skulle ha presenterats kring årsskiftet. Nu stoppas beslutet och Trafikverket inleder en ny utredning om...

Även Vindelns kommun vill ha virtuellt hälsorum

Vindeln Åtta platser i Västerbotten har fått virtuella hälsorum som ska överbrygga långa avstånd i glesbygd. Nu kan även Åmsele i Vindelns kommun stå på tur.