Onsdag 24 april 2019

Västerbottningen

Fredrik Anderholt Helgesson och andra rallyförare kan för första gången på mycket länge tävla i Vindeln kommande vinter. Foto: ARKIV

Vindeln rustar för rally igen

Kommande vinter och då lördag 16 mars planeras det att köra ett rally i Vindeln för första gången på mycket länge.
– Om jag inte är ute och cyklar var det 1972 eller 1974 förra gången, säger Roger Sandström, en av eldsjälarna i Vindelnsektionen tillhörande Vännäs Motorklubb.

VINDELN · Published okt 11, 2018 at 18:15

Det var, som sagt, länge sedan det arrangerades en rallytävling med Vindeln som utgångspunkt.

Om knappa halvåret kan det antingen bli ett ”riktigt” rally eller en racingspecial där man då också kan tävla med andra biltyper från exempelvis folkrace och rallycrossgebiten.

– Vår racingspecial i Åmsele sommartid har slagit väl ut varför vi nu tänkte prova på vintern också. Detta samtidigt som vi fått färre deltagande lag i uthållighetstävlingen som vi kört och därför tycker att vi måste prova något annat, säger Roger.

– Blir det rally har vi förhoppningen om att ha två sträckor, blir det en special kommer vi att ha en sträcka som är blandad i skog och på banan i Flakabäck, säger Roger och skryter över välvilligt inställda markägarna Henry och Ann-Gerd Sandström.

– Positiva markägare är ett måste för att kunna köra biltävlingar, säger Roger och berättar också att man kommer att jobba för att tävlingen verkligen ska synas på samhället lördag 16 mars.

Vill se mer stöd till regionerna

Länet S-länspolitikern Erik Bergkvist är aktuell inför valet till Europaparlamentet 26 maj. Han menar att EU måste jobba mer med regionala utvecklingsfrågor.

Färre hus än planerat i Hörnefors

Hörnefors Stora detaljplanen öster om Hörnefors har minskats. "Det här är ingen ambitionssänkning", säger byggnadsnämndens ordförande Mikael Berglund (S).

Bjurholms Golfklubb har en positiv utveckling

MARIEBÄCK Bjurholms golfverksamhet i Mariebäck går och mår bra för dagen. – Fjolårets positiva bokslut tror jag är det bästa sedan klubbens bildande, säger ekonomiansvariga...

Vill utöka industriområde i Vindeln

VINDELN Flera företag står på kö för att få expandera eller etablera sig på industriområdet Vindeln Innovation Park.